LET OP

Bij Five Stars is de minimum leeftijd altijd 21 jaar, ongeacht welke vestiging u bezoekt.

Speel bewust 18 plus

Speel bewust 18 plus. De nieuwe slogan moet ervoor zorgen dat er bij reclames over kansspelen ook aandacht wordt besteed aan de risico’s. Ook kansspelonline vindt dit belangrijk.

De organisatie achter speel bewust 18plus

Een platform waarin alle Nederlandse kansspelaanbieders bij elkaar komen is de organisatie achter de totstandkoming van de nieuwe speel bewust slogan. Alle Nederlandse vergunninghouders van kansspelen en exploitanten van speelautomaten maken deel uit van het platform. De nieuwe slogan is tot stand gekomen In samenwerking met het ministerie van veiligheid en justitie en de KansSpelAutoriteit. Naast het Holland Casino zijn alle Nederlandse loterijen onderdeel van het platform. De speelautomaten branche organisatie doet mee in naam van alle exploitanten van speelautomaten.

Waarom is speel bewust 18plus belangrijk

Vanaf 2015 treedt er een nieuwe wet in werking die het mogelijk maakt om in Nederland online kansspelen aan te bieden. Deze wet heet de KoA wat staat voor Kansspelen op afstand. Dit betekent uitbreiding van het kansspel aanbod en meer kansspel reclame in de media. Kansspelen zijn spannend en leuk om te spelen, maar brengen ook risico’s met zich mee. Om te voorkomen dat Nederland straks wordt overspoeld met kansspel reclame die alleen de winkans laat zien is de nieuwe slogan belangrijk. De slogan speel bewust 18plus moet onderdeel uitmaken van de reclame campagnes. Het moet de spelers bewust maken van mogelijke risico’s.

Speel bewust met kansspelonline

Ook kansspelonline vindt een goed evenwicht tussen de uitdaging van het kansspel en risico’s belangrijk. Zij biedt het overzicht van alle Nederlandse online kansspelen zodat iedereen een bewuste keuze kan maken. Naast de garantie van Nederlandse kansspelen met een Nederlandse licentie is ook de slogan speel bewust 18+ belangrijk. Speel met mate en let erop dat de emoties het niet winnen van het verstand. Speel bewust 18 plus – alleen voor 18 jaar en ouder.